De Praktijk

Wie is Diëtistenpraktijk Fanoy? 

Diëtistenpraktijk Fanoy wordt gedreven door Mariëtte Fanoy. Zij heeft de HBO-studie Voeding en Diëtetiek met lof afgerond in 2003. De afstudeerscriptie is onder andere kanshebber geweest voor de Novartis Jaarprijs Diëtetiek. Na een jaar bij een thuiszorgorganisatie en in een ziekenhuis te hebben gewerkt heeft zij besloten een eigen praktijk op te zetten om zich meer te kunnen ontwikkelen op diëtetiekgebied en een persoonlijkere, individuelere begeleiding te kunnen bieden aan mensen. Sinds 2004 is zij werkzaam in een eigen praktijk, Diëtistenpraktijk Fanoy.

De diëtistenpraktijk houdt intensief contact met andere gezondheidswerkers in de regio, maar ook met diverse sportinstellingen. Tevens heeft de praktijk contacten met diverse opleidingsplaatsen in Nederland, waaronder de HBO opleidingen Voeding & Diëtetiek en Verpleegkunde, maar ook opleidingen omtrent Gezondheidsvoorlichting en sport.

Tevens houdt de praktijk diverse voorlichtingsactiviteiten voor verschillende patiëntenverenigingen.

De praktijk heeft als werkgebied Walcheren en is gevestigd op de Suze Groeneweglaan 94 in Vlissingen. Het routekaartje hiervoor vindt u bij de contactgegevens.

De praktijk is zeer goed bereikbaar met de fiets, auto en het openbaar vervoer en heeft beschikking over voldoende parkeerplekken.

Spreekuurtijden zijn altijd in overleg. In overleg wordt het aantal consulten en de frequentie hiervan besproken. Spreekuren zijn uitsluitend op afspraak. Kijk voor contactgegevens bij Afspraak maken. Er wordt niet met wachtlijsten gewerkt; u kunt bij ons dus al snel terecht! Uniek in de praktijk is dat een nazorgprogramma tot de mogelijkheden behoort. Zo zijn er mensen die, indien zij bijvoorbeeld hun streefgewicht hebben bereikt, van tijd tot tijd nog steeds terugkomen om hun ervaringen te bespreken en om eventueel terugval te voorkomen. Op deze manier wordt jojo-effect voorkomen! Ook mensen met diabetes en verhoogd cholesterolgehalte maken gebruik van het nazorgprogramma. Deze mensen komen van tijd tot tijd nog steeds terug om eventuele nieuwe bloeduitslagen te bespreken en hun voeding nog eens langs te lopen.

Indien u om medische redenen niet naar de praktijk kan komen (bijvoorbeeld bij chronische zieken met ongewenst gewichtsverlies) vindt er een huisbezoek plaats.

Diëtistenpraktijk Fanoy is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. In het Nederlands Kwaliteitsregister Paramedici staan de beoefenaren van 12 verschillende paramedische beroepen vermeld. Het register stelt een aantal eisen. Paramedici worden periodiek beoordeeld op hun wijze van werken, er gelden minimum inrichtingseisen en er is een richtlijn hygiëne opgesteld. Paramedici moeten bovendien aantonen dat zij aan bij- en nascholingen doen, o.a. door het volgen van geaccrediteerde Post-HBO-cursussen.

 Kort samengevat biedt Diëtistenpraktijk Fanoy u het volgende:

 • geen wachtlijsten dus geen maand op een consult zitten wachten
 • deskundige, persoonlijke begeleiding, geen wijzend vingertje maar ook begrip voor uw omstandigheden
 • begeleiding in een losse, prettige sfeer, geen afstandelijk gedoe
 • een persoonlijk opgesteld dieet- of voedingsadvies, afgestemd op uw wensen, voorkeuren en leefstijl
 • aantal en frequentie consulten in overleg met u (1 keer per week, 1 keer per 2 weken etc afhankelijk van wat u wilt!)
 • goede bereikbaarheid voor zowel fiets, lopend, auto als openbaar vervoer
 • standaard bepaling van uw lichaamsvet-, buikvet,- lichaamsvocht- en spiermassapercentage op een medisch geijkte weegschaal
 • mogelijkheid tot email coaching
 • nazorgprogramma
 • Lid Nederlandse Vereniging van Diëtisten
 • Ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici
 • Erkend door zorgverzekeraars (u komt voor vergoeding in aanmerking!)