Werkwijze

Persoonlijke, deskundige en vertrouwelijke begeleiding staat centraal in de begeleiding.

De diëtist is gebonden aan het medische beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften betreffende persoonsregistratie. Dit betekent onder andere dat uw gegevens nooit aan derden worden overhandigd.

Consulten zijn uitsluitend op afspraak. Kijk voor informatie over het maken van een afspraak bij de contact informatie.

Vele mensen staan reeds onder begeleiding van ons. Zij hebben allen geleerd dat gezond eten zeker niet saai hoeft te zijn! U leert namelijk op een leuke, losse en prettige manier met uw voeding om te gaan. U zult nog zien dat veel mogelijk is! In de begeleiding staan uw wensen en voorkeuren centraal. Persoonlijke begeleiding is hierbij het sleutelwoord; u leert hoe u een balans kunt krijgen in uw voeding. Leuk en lekker eten en toch gezond!

Uniek in onze praktijk is meting van uw lichaamssamenstelling door uiterst medisch geavanceerde apparatuur, welke constant medisch geijkt wordt. Deze apparatuur is alleen beschikbaar voor medische instellingen en meet naast het gewicht ook het totale vetpercentage, het vochtpercentage, de hoeveelheid spieren en het buikvetpercentage. De aanwezige weegschaal voldoet aan de normen volgens richtlijn nr. 93/42/EEG (voor medische toepassingen) en is dus medisch gevalideerd en voldoet ook aan de normen van het ijkwezen.

Een verhoogd buikvetpercentage verhoogd het cholesterolgehalte en de bloedglucosewaarden en de bloeddruk. Een daling van het buikvetpercentage geeft altijd een gunstig resultaat op de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de bloedglucosewaarden. Zo kan het voorkomen dat u na verloop van tijd minder medicatie nodig heeft! (uiteraard altijd in overleg met uw behandelend arts)

Iemand kan volgens de richtlijnen een gezond lichaamsgewicht hebben. Toch kan het dan voorkomen dat uw totale vetpercentage of uw buikvetpercentage te hoog staat. Gewicht zegt dus eigenlijk niets! Anno 2009 staren nog steeds veel mensen zich blind op hun gewicht, terwijl juist het totaalplaatje het belangrijkste is. Diëtistenpraktijk Fanoy kan u inzicht geven in dat totaalplaatje.

Ook kan het wel eens voorkomen dat u als het ware op een “plateaufase” zit qua gewicht. Uw gewicht blijft dan een tijdje op hetzelfde punt staan terwijl u dan toch juist zo uw best doet om wat gewicht kwijt te raken. Toch vinden er dan juist veranderingen plaats in uw lichaam: uw vetpercentage kan dan wel degelijk dalen! Juist door het gebruik van de weegschaal in onze praktijk blijft u daarom gemotiveerd en wordt u vanzelf door deze “plateaufase” getrokken.